Mange tenker at boligfoto er enkelt. At det bare er å stille seg opp og knipse seg gjennom rom til rom. Men, “virkeligheten er en helt annen” sier Einar Eliassen, fotofaglig ansvarlig hos Inviso. Hvilken betydning har så fotografen for bildekvaliteten?

Boligannonser dukker opp i Facebook-feeden vår som aldri før. Bilder er også det første vi ser når vi scroller oss gjennom annonser på Finn.no. Med andre ord har bildene en stor betydning for førsteinntrykket av boligen og kan være avgjørende for om du ønsker å se mer.

Det stilles stadig høyere krav til kvalitet og perfeksjon. Derfor er vi helt avhengige av å tilby de beste boligfotografene. – Einar Eliassen.

Dette gjorde det naturlig for Inviso å starte en intern fotoskole med et onboardingsprogram for nyansatte, tilpasset den enkeltes bakgrunn og erfaring som fotograf. Johannes Kjartansson er en slik nyansatt fotograf hos Inviso, og for han var dette programmet uvurderlig:

– Inviso gir oss verktøyene vi trenger fra å takle alle lysforhold, til å tenke kreativt og å løfte frem det unike ved den enkelte boligen, sier Kjartansson og fortsetter:

–  Gjennom en arbeidsdag kan været variere og boligene by på ulik stil, innhold og størrelse. Dagens første oppdrag kan være en ettroms i en høyblokk, mens det neste kan være en funkisbolig på 300 kvadratmeter. Vi lærer ulike teknikker for å få frem det beste resultatet. Ikke minst får vi opplæring i hva som er de typiske trendene innenfor boligfoto akkurat nå.

 

Bak kamera står mennesket

Med snart 130 skolerte fotografer landet rundt er Invisos fotografer forberedt på å møte forskjellige type mennesker.

Fotoskolen hos Inviso handler ikke bare om å lære å ta de beste bildene. Det relasjonelle er minst like viktig. – Erlend Glosli.

Johannes Kjartansson er utdannet fotograf og fant en naturlig plass i Invisos  fagmiljø som både utfordrer og utvikler faglige- og sosiale ferdigheter.

– Halvparten av denne jobben handler om foto, og halvparten handler om menneskekontakt. Det er fundamentalt at vi har fotografer som forstår service, som er vennlige og som gjør selgeren trygg, sier Erlend Glosli som er Invisos produktansvarlige for foto. Han legger til:

– Som boligfotograf møter du folk i mange ulike livssituasjoner. Eksempelvis par som går gjennom samlivsbrudd eller pårørende som skal selge et dødsbo. Det er derfor viktig å være en god menneskekjenner.

Eliassen skyter inn:

– Og det å møte så mange forskjellige folk, er jo også det som gjør nettopp denne jobben så spennende – hver dag.

 

“Den perfekte blandingen av teori og praksis”

Kjartansson forteller at onboardingen hos Inviso har vært en betydningsfull reise:

– Det er den perfekte blandingen av teori og praksis. Nå handler det bare om å fortsette å øve og bli enda bedre, sier han.

Inviso gjennomfører flere interne workshops med sine fotografer landet rundt flere ganger i året. De ser verdien i at fotografene kan møtes og sammen dele erfaring og kompetanse. Glosli forteller at de hele tiden sørger for  at fotografene lærer seg nye trender og teknikker.

– Det gjelder alt fra kveldsbilder til hvordan få frem og skape en stemning i bildene, altså en storytelling i hvordan det er å bo i akkurat denne boligen, avslutter Glosli.

Som boligfotograf er du aldri ferdig utlært

– Vi ser at trygge fotografer gir gode kundeopplevelser. Dette er viktig for Inviso, forteller Eliassen.

Inviso utvikler stadig nye fotoprodukter og tjenester, eksempelvis innenfor drone og video. Derfor er det viktig at fotografene gjennomfører Invisos egne kurs og programmer, for å tilegnes kunnskap bare Inviso har. Som Inviso-fotograf er man således, i likhet med produktene, i kontinuerlig utvikling – og aldri helt ferdig utlært.

Nysgjerrig på hvilke boligfoto fotografene våre leverer i praksis? Les videre om det under!

 

Dette er bildene som selger boliger i dag